onsdag den 20. februar 2013

Aktiemarkedet i uge 7

Aktiemarkedet i uge 7


Onsdagen var en glimrende dag for det danske aktiemarked, hvor næsten samtlige aktier i C20-indekset sluttede dagen med stigninger. C20 Cap-indekset steg 0,8 pct. til indeks 561,05..
Frontløber i indekset var FLSmidth, der efter tirsdagens stigning på 3,7 pct. fortsatte sin sejrsgang med en stigning på 6,6 pct. til 385,2 kr. per aktie i onsdagens handel.
FLSmidth aflagde årsregnskab tirsdag med et plus på 767 mio. kr. - et nøk over forventningen på 755 mio. kr. Den finske forsikringskoncern Sampo leverede onsdag morgen et pænt regnskab, og da koncernen sidder på 24,6 pct. af ejerskabet i Topdanmark, kan regnskabet være et pejlemærke for Topdanmark-regnskabet, der kommer til marts. Topdanmark-aktien tager en stigning på 1,9 pct. til 1258 kr. per aktie.
Lundbeck sluttede med en stigning på 1,8 pct. uden større selskabsspecifikke nyheder.
DSV flyttet sig op på en fjerdeplads efter, at koncernen købte Seatainers. DSV steg 1,7 pct. til 142,5 kr. per. aktie. Som de eneste eliteaktier i rødt sluttede Danske Bank uden store selskabsspecifikke nyheder med et moderat fald på 0,3 pct. til 106,8 per aktie.
Efter Danske Bank kom A.P. Møller - Mærsks B-aktie. Mærsk-koncernen har med Maersk Oil for anden gang i træk måttet se en prøveboring komme op af havet med kedelige resultater for den norske kontinentalsokkel. Mærsks A-aktie steg dog 0,3 pct. til 42.480 kr. per. aktie, mens B-aktien faldt 0,1 pct. til 44.440 per. aktie
Den kriseramte fodboldklub Brøndby IF aflægger årsregnskab på mandag. Aktien faldt 5,5 pct. til 10,4 kr. Der var markant udsving i Europas obligationsmarkeder i løbet af onsdagen. Mens Sydeuropa trak fra med solide rentefald, måtte Nordeuropa - med Storbritannien i front - tage rentestigninger.
Ugens store nøgletal, det amerikanske detailsalg, landede tungt midt på eftermiddagen - dog uden at skabe voldsomt røre i markederne. Detailsalget havde i januar en fremgang på 0,1 pct., hvilket ifølge Bloomberg News var nøjagtigt som ventet.
Renten på den 10-årige danske statsobligation steg 4 basispoint til 1,82 pct. i effektiv rente i forhold til 1,78 pct. ved lukketid tirsdag. Det er fjerde handelsdag i træk, at renten stiger.
I Storbritannien steg renten på den 10-årige, toneangivende statsobligation hele 11 basispoint til 2,2 pct. i effektiv rente. Tyskland og Frankrig fik også rentestigninger med på vejen på henholdsvis 5 basispoint til 1,68 pct. og 3 basispoint til 2,3 pct.
I Sydeuropa tog Italien, Spanien og Portugal rentefald på trods af, at Italien havde auktion over statsobligationer tidligere på dagen, hvor den effektive rente blev markant højere end ved den sidste auktion i januar.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar