torsdag den 14. marts 2013

Århus Charter - Employer Branding

Employer Branding 


Hvad er employer branding?
Employer branding er den reelle opfattelse af virksomheden som arbejdsgiver, blandt såvel nuværende og kommende medarbejder. Det er en betegnelse for den strategiske proces, hvor en virksomhed forsøger at påvirke sit varemærke som arbejdsplads. Formålet er at styrke tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere. Den primære drivkraft er at arbejde med virksomhedens kommunikative profil som arbejdsplads.


Hvem er ÅrhusCharter?
ÅrhusCharter er ejet af søsterne Jette og Ulla, som startede firmaet i 88. ÅrhusCharter er et aktieselskab, som sælger rejser til private, hvor Ulla og Jette hver i sær har 50 % af aktierne.
De startede med en destination i 88, som var en sommer destination til Portogal. hvert andet år har de så udviklet en ny destination så de nu har 11 destinationer. I virksomheden har de Ca. 50 ansatte, og hver ansatte bliver behandlet som familie.

Employer Branding hos ÅrhusCharter. 
ÅrhusCharter er en familie ejet virksomhed, der er 50 ansatte og alle bliver behandlet som familie, hvilket gør at alle føler sig godt tilpas i virksomheden, og at de har et godt følleskab. I ÅrhusCharter kan alle medarbejderne lave det hele, så en medarbejder kan hurtigt træde til i stedet for en anden, så hvis en person er syg, kan en anden tage over, hvilket også gør at de ikke altid laver det samme, og arbejdsdagen bliver derfor sjovere.
ÅrhusCharter har også sociale sikringer, som f.eks. barsel/orlov, sygeforsikringer osv. det gør også at medarbejderne føler sig trykke i virksomheden.
ÅrhusCharter holder også personalefester og julefrokoster, samt de har en konkurrence om at den der sælger den sidste rejse i en destination får en middag for to.

Employer Branding i andre virksomheder.
Dansk Supermarked A/S -Jeg arbejder selv i føtex, og der får vi nogle procenter når vi handler i en af Dansk supermarkeds butikker.
Damolin -Damolin giver hvert år til jul en pakke til alle ansatte med Juletræ og julemad.
T-Hansen.
Grundfos 
Nordea- Nordea har fået en pris for employer branding.
http://www.nordea.com/Om+Nordea/Oversigt+over+virksomheden/Priser+og+udm%C3%A6rkelser/Nordea+tildelt+prisen+%C3%A5rets+Employer+Branding+virksomhed/969952.htmlIngen kommentarer:

Send en kommentar